tiistai 30. heinäkuuta 2013

Lisää saippuakoristuksia - More soap decorations

Kohtuullisesti onnistuneesta kakkusaippuasta (vääränvärinen sitruunapiirakka) rohkaistuneena uskaltauduin kokeilemaan kuppikakkusaippuoita, joita olin suunnitellut tekeväni ainakin vuoden. Tein jälleen saman luottomassan, kuin sitruunapiirakassa, ja jaoin sen kahtia. Toisen puolen värjäsin kaakaolla, joka oli sekoitettu pieneen öljymäärään ja toisen puolen pinkillä argiletz-savella ja cayenne-pippurilla. Suklaiseen pohjaan lurautin hieman Suklaatryffeli -tuoksuöljyä ja kuorrutukseen Ulje Lavandea Kroatiasta. En osannut arvioida, kuinka monta kuppikakkua puolen kilon taikinasta tulisi, saati kuorrutuksen tarvetta suhteessa pohjaan. Pohjaan tuli hieman vähemmän massaa, ja siitä sai viisi kakkua (vuokia olin varannut enemmän). Kuorrutuksen kanssa oli sellainen ongelma, että se ei paksuuntunut riittävästi, joten jouduin kahdesti kaapimaan sen takasin sekoitusastiaan. Kolmannella kerralla onnistuin kohtuullisesti - en siis ole mikään pursotuksen mestari syötävissäkään kakuissa, en ole montaa kertaa kokeillut sitäkään. Kuorrutuksen väri olisi myös saanut olla voimakkaamman värinen, mutta aika herkulliselta se näyttää noinkin.




Because I managed reasonably well with my cake soap ( that wrong coloured lemon pie) I got courage to try cup cake soaps I had planned to make at least a year. I made that same soap paste than in lemon pie soap and splitted it for two part. An other half I coloured with cocoa powder in little amount of oil and other half with pink argiletz-clay and some cayenne-pepper. That chocolate part I fragranced with little hint of Chocolatetruffle-fragrance oil and for piping part I put little bit of Ulje Lavande from Croatia. I couldn't estimate how many cup cakes I could get out of half kilos paste, or how much soap paste I would need for piping. I put little less soap for bottom part and I got five cup cakes  (I had more molds if I possibly needed them). I had some problems with piping, because the paste didn't get thick enough, so I needed to put it back to the bowl twice. Third time I managed quite well - I am no master of piping even with those eatable cakes, I haven't tried many times that either . The colour of the frosting should have been more powerful, but it looks pretty delicious this way too.

10 kommenttia:

  1. Niistähän tuli nättejä muffinsseja :o)
    Mitenköhän cayanne sopii iholle? En ole aikaisemmin kuullut että pippuria voisi käyttä saippuassa, mutta ainahan sitä voi kokeilla.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! :) Ihan ei kyllä kuorrutus onnistunut suunnitellusti...Näiden on tarkoitus olla lähinnä koristeita, mutta bongasin cayennen käytön saippuan värjäämisessä yhdeltä jenkkisivustolta.(vai olikohan englantilainen?) Eikä se edes tainnut noin pienenä määränä vaikuttaa väriin. Täytyykin testata jämäpaloja pesussa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuorrutuksen teko onkin aika vaikeeta. Olen ihan ihmeissäni katsellut videoita joissa tehdään vaikka minkälaisia saippuakukkia. En minä vaan osaa :D
      Tuo cayanne on tosi mielenkiintoinen. Ilmoita sitten mitä pidät saippuasta.

      Poista
    2. Niitä luonnollisempia väritysaineita löytyi tällaiselta sivustolta http://www.voyageursoapandcandle.com/Colouring_Soaps_s/345.htm
      Ja juu, raportoin testauksen, tosin jämäpalat ovat tooosi pieniä...

      Poista
  3. Hienoja ovat! Minä mietin myös, että poltteleekohan cayenne ihoa, mutta ehkä sille tapahtuu jotain saippuoitumisessa, ehkä se miedontuu kokonaan tai osittain pois. Luulisi, että hyvin lievä chilivaikutus olisi hyväkin, kiihdyttäisi ehkä pintaverenkiertoa tms.

    VastaaPoista
  4. Illalla sormiini joutui pieni määrä tuota cayennella värjättyä massaa, eikä se ainakaan tuntunut laisinkaan pestessä. Ehkä en ihan kasvosaippuaksi suosittelisi, kaiken varalta kuitenkaan...Ruoassa en voi käyttää kuin ihan varovaisesti, tulee rajuja oireita esim.chilistä. kanelinkin varoitellaan ärsyttävän ihoa, mutta ei ainakaan minulla ja muilla kanelisaippuoideni käyttäjillä ole tullut minkäänlaista ärsytystä.

    VastaaPoista
  5. Minä laitoin kerran yhteen saippuasatsiin joulumausteita: kanelia, murskattuja neilikoita ja inkivääriä. Laitoin aika paljon, ja valmiit saippuatkin tuoksuivat ihan piparkakulta. Eipä niistäkään mitään ihotuntemuksia tullut.

    VastaaPoista
  6. Minullakin on inkivääriä yhdessä saippuassa - hammassaippuassa nimittäin... Kaapissa odottelee yksi vanhentunut glögi, josta olisi tarkoitus kokeilla tuollaista jouluista maustesaippuaa. Kanelisaippuassa kaneli tuoksuu aivan ihanasti, tykkään kovasti!

    VastaaPoista
  7. Wow, those cupcakes look so delicious!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thanks, Natalia! :) Those were my first try outs, I haven't done much piping, even with real eatable cakes.

      Poista